En norrlänning i Hong Kong

Mellan 1985 och 1986 hade jag förmånen att få både bo och verka utomlands. Närmare bestämt i Hong Kong. Redan när jag åkte hem från denna vistelse fantiserade jag om att skriva en bok om allt jag varit med om. Nu trettio år senare har boken blivit verklighet.

Den består av tretton fristående berättelser, som ger en bra bild om mina år i Hong Kong och Kina. Novellerna innehåller en blandning av upplevelser. Allt från boende, affärsliv, matkultur, nöjen, människor jag mött och livet i stort i Hong Kong och Kina.

Utgiven 2015.

Boken kan köpas på   Adlibris  BoD   Bokus  Bokon   CDON  Google Play   Itunes 

Vykortstavlan

Vykortstavlan, en pusseldeckare i konsultmiljö. Bror Stenson är en ung konsult som är på väg till sitt första uppdrag som projektledare ute hos ett framgångsrikt nytt företag.

Men det uppstår problem. Säljchefen kommer inte till mötet som avtalat och verkar ha försvunnit. Varken företag eller familj vet var han är. Polisen kopplas in och enda ledtråden till den försvunne säljchefen är en stor vykortstavla hemma hos hans sambo. Ytterligare ett försvinnande och märkliga fakturor, nu i London, skapar problem med företagets kvartalsbokslut.

Allt fler märkliga fakta kommer i dagen och efter hand arbetar Bror lika mycket som privatdetektiv som konsult. Tillsammans med kriminalinspektör Eva Lind står han till slut inför en knepig kriminalgåta som får en rafflande upplösning.

Utgiven 2017.

Boken kan köpas på   Adlibris  BoD   Bokus  Bokon   CDON  Google Play   Itunes.

Algoritmen

Algoritmen är den andra detektivromanen om Bror Stensson och kriminalinspektör Eva Lind, som debuterade i romanen Vykortstavlan, utgiven 2017.

Ett blodigt fynd i en lada utanför Göteborg. Företagsledare som saknas samt en mystisk algoritm skapar inramningen till denna pusseldeckare. Det som initialt verkar vara helt skilda händelser får sakta allt fler beröringspunkter både i nutid och dåtid. Ju mer fakta som klarläggs desto mer står Bror Stensson och hans Eva Lind inför en gemensam gåta som får en rafflande upplösning.

Historien utspelar sig i Göteborg hos företag som ligger i framkant inom tekniska utveckling. En teknisk utveckling som skapar allt fler möjligheter i vår nya värld av artificiell intelligens och kraftfulla datorer.

Utgiven 2019.

Boken kan köpas på   Adlibris  BoD   Bokus  Bokon  CDON  Google Play   Itunes  

Tillväxtraketen

Nu är min nya bok klar. Tillväxtraketen är den tredje detektivromanen om Bror Stensson och kriminalinspektör Eva Lind, som debuterade i romanen Vykortstavlan, utgiven 2017.

Ett troligt självmord och ett mystiskt försvunnet dokument, från under den dödes kropp, ramar in denna kriminalhistoria. Oseriösa leverantörer, brister i ekonomin och att man allt oftare ifrågasätts av pressen öppnar upp för allt fler konflikter. Konflikter som leder till ytterligare våldsdåd innan allt knyts samman i en spännande avslutning.

Historien utspelar sig i Göteborg hos den nya typ av företag där ständig tillväxt är viktigare än ett bra resultat.

Utgiven 2020.

Boken kan köpas på  Adlibris   BoD  Bokus  Bokon  CDON  Google Play    Itunes

Inkvisitionen

Bror får en ny kollega och ska arbeta med organisationsutveckling. Men uppdragen visar sig handla lika mycket om företag som inte tar sitt ledaransvar utan tar in konsulter för att göra sig av med obekväma medarbetare. En verksamhet som Bror finner alltmer tveksam och omoralisk.

Några kollegor inom hans nya område får hotbrev kopplat till sina uppdrag. Några av hoten resulterar i försvinnanden och allt pekar mot en hämnare som vill ställa till rätta någon form av oförrätt. En person som tänker utföra sin egen Inkvisition.

Historien utspelar sig i Göteborg och till viss del i Jönköping.

Inkvisitionen är den fjärde detektivromanen om Bror Stensson och kriminalkommissarie Eva Lind, som debuterade i romanen Vykortstavlan.

Utgiven 2022.

Boken kan köpas på  Adlibris   BoD  Bokus  Bokon  CDON  Google Play    Itunes